Friday, 1 April 2011

akhirnya...!!!! kini passstiiiiii.....!!!!! *gaya kak nita uolzz...

"disini jua....memori tercipta.......walau seketika...terjalin kasih kita......mungkin disini...kita kan terpisah.....kenangan bersama...tiada ku lupa....."
*ececeehhh.....

akhirnya...selepas beratos2 carutan yang dilemparkan...selepas berhempas pulas creditku menelepon kawan2 yang buat blog.....akhirnya..!!! akhirnya...!!!! akhirnya...!!!! its alive baby..!!! its alive...!!!!!

*gaya film Frankenstine zaman mak2 korang anak dara lg uolz... 

senonya nak buat blog bukan aper yonggg..aterr...teman ni banyak naww nak diluahkan.... mostly bout films...musics....dramas....(sooooo the typical Q**** rite??)


*opssss..... :P



like most people...i do have a...err...nevermind.....aterr cakap melayu la yongg....beku otak teman nak speaking at this hour of time temanya........nak gebang sikitla yewr....tentang Child Abuse...agak taboo bagi masyarakat kita yakni...(ececeehhh...) masyarakat melayu nak bergebang bout this important matter....actually child abuse semaken menjadi2 dikalangan masyarakat...bukan negara kita je..negara luar yang pesat membangun juga mengalami masalah yang serious ni....sebab itu lahirlah child pornography....child molester disegenap ceruk muka bumi.....kenapa sampai macamtu yewr??kanak kanak tak lagi selamat sekarang.... :(

hamper 98% kes mencatatkan yang melakukan onar nihh ialah dari family, saudara terdekat...jiran tetangga and mostly orang yang dikenali oleh mangsa...kenapa yewr??sudah xde lagi ker iman dalam dada mereka2 yang berbuat onar ni??kadang2 akibat dan natijah dari perbuatan binatang2 yang bertopengkan manusia ni boleh menyebabkan gangguan emosi yang teruk oleh kanak2 tersebut bila dewasa nanti....tak de ker rasa belas ehsan??kanak kanak ni patut dilindung...bukan ditala sesuka hati....


PARENTS TAKE NOTE..!!!!


1) dont ever let any strangers touching ur kids....i mean EVER..!!


2) teach our kids bout dignity..bout private part yang xpatut langsong orang laen nak pegang..


3) teach them self defense..its damn important....so they can defense themself


4) teach them to say NO to any suspicious action regards their body....




kadang2 ade jugak terjadinya kes bapak2 or mak2 yang jenis binatang....diorg abuse their own kids for their own pleasure.....ni bukan kisah dongeng...haruan makan anak dah menular dikalangan masyarakat kita....


pada mak ataw ibu2 diluar sana..take note!! kalau perasan perangai anak tu laen smacam...menjauhkan diri dari sesiapa dikalangan ahli keluarga....tolonglah ambil berat....kalau anak2 mengadu yang bapak diorg ade sentuh sana sentuh sini...please jangan bagi alasan..


'GURAU JE TUE...JANGAN RISAULAH...'


this is a serious matter...bukan maen2..apejadah anak korang nak maen2 pasal sibapak sentuh sana sentuh sini???cew citer..!!! tolonglahh peka...tolonglah percaya cakap diorgni..kadang2 sbbkan si ibu terlalu percaya si bapa or saudara2 yang laen tu mereka pandang remeh hal ni.....ingat yer..satu sentuhan tu boleh mengubah seluruh kehidupan anak anda..what will they bcme when they grow up....please..amek serious hal niihh....


kadang ade juga kes si bapa suke maen2 private part anak2 diorg....berguraw katanya....alasan slalu diorg bagi...


'AYAH NAK TENGOK...ANAK AYAH NI DAH BESAR KE BELOM...DIAM YER...AYAH PEGANG SIKIT JER NI'


berguraw ke ni??seriously adakah itu layak digelar gurauan???sila pikir sedalam2nya....kadang2 si bapak berpewatakan islamiah....kopiah tak penah tinggal...berjubah kehulur kehilir....al-quran tak tinggal...hadis2 smua hafal....tapi tawkah kita semua ni disebalik hiasan fana tu mungkin terselit satu najis yang sangat mughalazah??mungkin bg diorg ade yang xmengaku...sambel nanges2 konon2 anak diorg buat fitnah....but please....saya merayu pada parents diluar sana especially si ibu....peka dengan keadaan anak anda.....jaga kebaikan bukan dari makan pakai yer..tapi dari segi emosi dan seksualiti diorang....jangan kasi anak kita jadi mangsa haruan makan anak...jadi mangsa child molester....prevent dari awal....ajar anak2 kita...xkesah boy or girl sbb kadang2 manusia nih macam syaitonnirrojim..belasah ape depan mata disebabkan berkiblatkan nafsu......


akhir kata...ape yang saya gebang2 disini bukan propaganda artis kontroversi malaysia...tapi satu luahan yang terbuku...dari pemerhaatian yang mendalam....sayangi anak anda...xkesah anak angkat ataw anak sendiri sbb as parents kita kene lindungi anak kita dari anaser2 syaitan ni....saya bukan nak memburukkan sesiapa...cuma menjalankan tugas sebagai manusia di muka bumi,...bagi kesedaran pada ibu bapa diluar sana...jangan nak ajar anak anda tentang pelajaran dan agama sahaja..ajar juga tentang maruah diri yang patut dibela...saya bukannya manusia perfect yang tiada noda...malah saya terus terang mengaku timbangan belah kiri saya ni memang tak terlangkaw oleh timbangan berat belah kanan ni...saya cuma kalau boleh nak anak2 makcik pakcik semua selamat...its the least that i can do as a human on this earth...i'm maybe a slut....but i'm not a monster....its diffrent..and its wayyy better.....




*OUCH..!!!!!!!!!



 

7 comments:

  1. bagusnya odah nie!!! ade jgk perkara baik yg disampaikan disitu.ngeh3.

    ReplyDelete
  2. takpayah delete ar! yg atas ini komen aku yer!hahahak.

    ReplyDelete
  3. cik cleo yg ajar odah bloging ye? tahniah odah! mak like sgt! hehehe

    ReplyDelete
  4. hahah...time kaseh kak oitt....hahaha....jangan kasi org laen password aku sudeehh.. :)

    ReplyDelete
  5. kak iqa..tenkiu...tenkiu...moga2 dijadikan wadah buat kita di hari jumaat yang mulia iniihh....gaytteww.....:)

    ReplyDelete
  6. hahahaha.......akhirnya!!!!

    ReplyDelete
  7. hahhahaha..!!! kann....total eclipse of the heart lagi..!! KAU ADE??!
    hahahaha...muahxxx...sayang ko raja..!!!!

    ReplyDelete